A mai világban sajnos egyre gyakrabban kerülünk olyan konfliktushelyzetbe, amelyben saját vagy mások testi épsége fenyegetve van. Az ilyen szituációkat nevezhetjük önvédelmi helyzeteknek.

Az önvédelem valójában ott kezdődik, hogy hogyan ne váljunk áldozattá. Az esetek túlnyomó többségében a helyes viselkedéssel eleve elkerülhető, hogy kiválasszanak potenciális célpontnak, illetve, hogy fizikai küzdelemre kerüljön sor. Az önvédelem igazi művészete, leghatékonyabb módja az, amikor harc nélkül érjük el, hogy értékeinkkel együtt sértetlenül kerüljünk ki egy konfliktushelyzetből.

Ezt azonban nem mindig tehetjük meg, sokszor szükség van rá, hogy harci technikák segítségével tegyük ártalmatlanná támadó(i)nkat. Ehhez ismernünk kell önmagunkat, saját korlátainkat, továbbá birtokában kell lennünk olyan módszereknek, technikáknak, amelyekkel megvédhetjük magunkat, ami természetesen magában foglalja az ezek használatához szükséges képességeket.

A Wing Tsun kung-fu napjaink egyik leghatékonyabb önvédelmi rendszere, melyet testalkattól, nemtől és kortól függetlenül bárki rövid idő alatt használható szinten elsajátíthat. A stílus az ellenfél erejét és gyorsaságát próbálja visszafordítani a támadóra, hozzáadva a saját meglévő erejét és gyorsaságát. Ezen technikák egy utcai küzdelemben életmentőek lehetnek. Nem véletlen, hogy a Wing Tsunt tanítják professzionális katonai egységek, rendőrök, testőrök, személy- és vagyonőrök , más különleges egységek számára.

Budapesten több kerületben is lehetőség van a stílus megismerésére és elsajátítására. Többek között:

önvédelem gyerekeknek

kung-fu különóra

különóra wing tsun 14_2